Olej z pestek malin zimnotłoczony

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 33,00 zł 33.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

OpisOlej z pestek malin zimnotłoczony

INCI: Rubus Ideaus Seed Oil

Olej z pestek malin, 100% naturalny powstaje w procesie tłoczenia na zimno ziaren malin. Jest olejem o niezwykłych właściwościach pielęgnacyjnych. Posiada silne działanie nawilżające, regenerujące i przeciwzmarszczkowe. Olej ten zawiera bogactwo witaminy E oraz A, w szczególności karotenoidy działające odmładzająco i odświeżająco na skórę, które wyrównują koloryt i poprawiają kondycję naskórka. Nierafinowany olej z pestek malin stanowi skarbnicę nienasyconych kwasów tłuszczowych -  kwasu omega-3 (ALA), omega-6 (LA), które zmniejszają skutki stresu oksydacyjnego w skórze, przyśpieszają gojenie ran i oparzeń oraz pobudzają regenerację naskórka i tkanki łącznej. Dzięki zawartości kwasu elagowego ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe. Jest miękki, aksamitny i szybko wchłania się nie pozostawiając świecącej warstwy. Posiada złotożółty kolor i charakterystyczny lekko orzechowy zapach i smak.

 

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z pestek malin to wspaniały przeciwutleniacz, posiada właściwości przeciwzapalne. Przeznaczony dla skóry wrażliwej, stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę po woskowaniu, odświeża po opalaniu. W kosmetykach stosowany jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, wzmacniający lipidową barierę w naskórku (chroniący przed utratą wody). Normalizuje pracę gruczołów łojowych przez co zmniejsza widoczność zaskórników, poprawia jędrność skóry wygładza zmarszczki, zmniejsza przebarwienia.  Działa jak naturalny rozświetlacz. Wygładza i przyspiesza gojenie się drobnych ran. Nawilża i wygładza wysokoporowate włosy dyscyplinując puszenie. Nabłyszcza, odżywia oraz dodaje sprężystości włosom suchym i zniszczonym.
Przeznaczony do każdego rodzaju skóry w szczególności skóry wrażliwej, alergicznej i suchej.

 

OpakowanieZASTOSOWANIE I SPOSÓB PODAWANIA

  • Jako samodzielny kosmetyk bezpośrednio na skórę ( 1-2 krople). Niewielka ilość delikatnie wklepana pod oczy spełni zadanie jako pielęgnacyjny krem przeciwzmarszczkowy.
  • Olej z pestek malin może być stosowany jako krem na dzień pod makijaż jak i na noc. Rozgrzej kilka kropli olejku w dłoniach i wklep delikatnie w okolice twarzy, szyi i dekoltu.
  • Jako baza lub dodatek do kremów, mleczek i serum do twarzy oraz ciała.
  • Jako rozświetlająca baza pod makijaż.
  • W połączeniu z kosmetykami przeciwsłonecznymi wspomaga ich działanie ( działa jak naturalny filtr)
  • Jako dodatek do masek lub odżywek do włosów oraz w zabiegu olejowania włosów.
  • Jako olej do masażu połączony z innymi olejami lub z dodatkiem olejków eterycznych.
  • Dodany do kąpieli sprawi, że będzie ona miała właściwości odmładzające a w połączeniu z olejkiem eterycznym zabiegi zyskają dodatkowy wymiar aromaterapeutyczny.

Informacja dla alergików PRZECIWWSKAZANIA I INFORMACJA DLA ALERGIKÓW

  • Olej z pestek malin nie powoduje  podrażnień, nie powoduje alergii, nie jest toksyczny.

Z czym łączymyZ CZYM ŁĄCZYĆ

Olejki eteryczne, inne oleje bazowe, hydrolaty, wyciągi z ziół

Dane techniczne

Pochodzenie Europa Wschodnia
Sposób otrzymywania tłoczenie na zimno
Zapach charakterystyczny lekko orzechowy
Kolor złotożółty
Opakowanie butelka z brązowego szkła, pipeta
Sposób przechowywania Olej przechowywać szczelnie zamknięty z dala od źródeł ciepła i światła. Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.
Trwałość Po otwarciu zużyć w ciągu 4 - 6 miesięcy. W celu wydłużenia okresu trwałości polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej.
Numer partii LOT 0007813

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl